2007. augusztus 28., kedd

Óris szem a fák között

 Ez a lakógömb kör alakú ablakaival (mint egy óriási szem) a fákra épült házak (tree house, baumhaus) és a vitorlástechnika házasságából jött létre. A gömb anyaga üvegszálas poliészter, ablakainak kialakitása, nyitása, a szerkezet felfüggesztése, rögzitése mind-mind a vitorlázásnál használt megoldásokra emlékeztetnek. A gömbalakot az indokolta, hogy igy tud a legjobban ellenállni az erdőben lévő behatásoknak (állatok, lehulló ágak, szilárdság....) A 3,3 m külső átmérőjű gömb hőszigetelt, kivül 2 rétegű falemez boritású. belső kialakitása is nagyon hasonló egy vitorlás kajütéhez.

Mindenből csak a legszükségesebb és minden helyet ki kell használni: ágy + pótágy a másik felett, étkező, kis konyhapult, mikrohullámú sütő, eletromos fűtés.

 Megközelitése egy fa törzsére épített csigalépcső és egy összekötő kis függőhíd. Az egészet mühelyben készreszerelték és igy száéllították ki a helyszinre, ahol csak a kivánt magasságra kellett húzni 3 rögzitő kötéllel.A gömb gyártója sorozatgyártásra készül, a jelenlegi 2 db-ot bérbe lehet venni illetve szállodaszerüen müködik (a közelben kialakitottak egy wc-t és egy fürdőhelyet). Tervezi, hogy a későbbiekben külön vizesblokk gömb is készül, amit majd a fákon keresztül, függőhidon lehet majd megközeliteni, anélkül, hogy le kellene jönni a földre. A fotókon látható néhány részlet a készítéséről illetve a honlapján a többi információ is elérhető.
képgaléria a készítéséről és a kész objektumról
gyártja : http://www.freespiritspheres.com/


1 megjegyzés:

Unknown írta...

ez fantasztikus! a gyerekemnek álmodom egy ilyen kis kuckót ahova akár előlem is elmenekülhet:D
Fantasztikusak...csak kell hozzá egy nagy fa is....na az tuti nincs a telkünkön:D